Niet alleen u loopt wel eens vast, ook het team waarin u functioneert zit soms ‘op slot’. Er kunnen in een team allerlei (onderhuidse) zaken spelen die de werksfeer en de teamprestatie niet ten goede komen. Door niet open te communiceren gaat er tijd verloren en ontstaat er steeds meer irritatie. Door geen gezamenlijke richting te hebben, gaat iedereen zijn eigen gang en is er geen sprake meer van synergie tussen u en uw collega’s.

Een teamcoach of trainer begeleidt ook teams die er-‘uit’ willen halen wat er ‘in’ zit. Ze worden te hulp geroepen als er sprake is van stagnerende ontwikkeling, weerstand tegen verandering of persoonlijke tegenstellingen binnen het team.

Ook bij teamcoaching proberen ze allereerst de negatieve spiraal te doorbreken. Samen zoekt u vervolgens naar de reden waarom het de teamleden niet lukt om als team een andere weg in te slaan. Het doel is duidelijk: u wilt dat het samenwerken weer een feest wordt en dat de teamprestatie niet achteruit maar vóóruit gaat! Teambegeleiding vindt plaats op verzoek van de werkgever.